La Fundació Badalona Capaç ofereix Tallers i activitats per a petits i grans, a la Fira d’Artesania de Sant Roc i a la Festa del Badiu

La Fundació Badalona Capaç ha estat present aquest diumenge 4 a la Fira d’Artesania de Sant Roc -a la Plaça Roja- i a la Festa del Badiu al Parc de Can Solei. A més d’activitats i diversos tallers per a petits i grans, s’ha informat de la campanya per recaptar fons per internet per a una sala multisensorial, i que pretén recollir 8.000€. Per al director de l’entitat Pere Sió, aquesta nova sala “permetrà connectar-se a la vida a les persones que atenem”.

Els beneficiaris d’aquesta sala són persones que no poden canviar la postura del cos perquè viuen en una cadira de rodes, o senzillament viuen aïllats del món, sense comunicar-se amb el món exterior. Com explica Pere Sió “són persones que no han pogut experimentar mai l’olor d’una maduixa, l’escalf d’una carícia, el so d’aquella música que desperta un somriure de felicitat”.

A través de la il·luminació, les aromes, la música i els sons, les textures, els massatges, es produeixen estímuls controlats que afavoreixen la percepció de sensacions i ajuden a fer aprenentatges per mitjà del descobriment. La riquesa d’estímuls en intensitat, freqüència i durada adequada produeix un desenvolupament harmònic i global.

La sala d’estimulació multisensorial serà una eina molt pràctica i eficaç en la teràpia que se segueix al centre, especialment, en la cura de persones amb discapacitat intel·lectual, perquè els ajuda a entrenar la ment i també la psicomotricitat, a través d’elements visuals, auditius, tàctils, olfactoris i gustatius.

Una fundació al servei dels badalonins

La Fundació Badalona Capaç és una entitat sense ànim de lucre que vetlla per la inclusió i la igualtat d’oportunitats com a ciutadans/es de ple dret de les persones amb discapacitat intel·lectual. Atén a les persones amb discapacitat intel·lectual de l’àrea de Badalona i entorn per afavorir la seva inclusió en tots els àmbits de la vida, així com la millora de la seva qualitat de vida.

Fes la teva col·laboració a www.migranodearena.org/jo_soc_capaç