El gremi d’instal·ladors del Barcelonès Nord i la Fundació Badalona Capaç signen un conveni per facilitar l’accés laboral a persones amb diversitat funcional Faran formació específica en el sector.

Els usuaris de la Fundació Badalona Capaç tenen una nova via d’integració al mercat laboral de persones amb diversitat funcional a través de les 380 empreses associades al gremi d’instal·ladors del Barcelonès Nord i el Maresme Sud (Aemifesa). L’associació empresarial i la Fundació Badalona Capaç, que s’ocupa de persones amb discapacitat intel·lectual, van signar ahir un conveni que vol facilitar l’ocupació a aquest col·lectiu i preveu també la possibilitat de fer formació específica en tallers monogràfics sobre diverses temàtiques relacionades amb les feines d’instal·lador.

A partir d’aquest conveni, el gremi es compromet a donar a conèixer les possibilitats d’ocupar persones amb discapacitat intel·lectual a les 380 empreses que té associades. També té previst fer-ne difusió entre la quarantena d’empreses que col·laboren amb el gremi per obrir així el ventall de la integració laboral del col·lectiu. La presidenta de la Fundació Badalona Capaç, Maite Arqué, va destacar la importància del conveni signat per aconseguir feina per a persones amb discapacitat intel·lectual a les empreses ordinàries. “Ens permet fer un pas endavant en la integració laboral d’aquest col·lectiu”, va explicar Arqué, que també va valorar la possibilitat de fer alguns tallers específics de formació a les instal·lacions del gremi.

El president del gremi, Eric Martí, manté que la difusió de la tasca de Badalona Capaç per poder inserir els seus usuaris és una prova de la implicació del gremi en qüestions socials, “perquè volem posar el nostra gra de sorra en la creació d’una societat més igualitària”, afirma.