El Dani Rodríguez, treballa a Caltor, el Centre Especial de Treball de la Fundació, com auxiliar al Servei de reparació i recuperació de contenidors des de fa ja set anys.

Ara està fent realitat un somni increïble: jugar en el FC Barcelona. “Em feia molta il·lusió lluir els colors del Barça, no només com aficionat, també com a jugador” expressa el Dani.

El fútbol sempre ha estat una de les seves aficions. Des de ben petit ja li agradava jugar amb els seus amics i seguir els partits del Barça. El novembre de 2021 va començar la seva experiència com a jugador del nou equip Fundació Barça Genuine. Tots els dilluns entrena a la Ciutat Esportiva i alguns caps de setmana juguen partits amistosos amb altres equips de la Lliga Genuine Santander. “Em sento molt realitzat com a persona i com jugador. Tinc uns companys genials, són molt bones persones, i els entrenadors també, sempre ens ensenyen coses noves. Em sento orgullós de formar part d’aquest equip”, explica el Dani.

La superació, el respecte cap al rival o el treball en equip són alguns dels valors que el Dani i els seus companys i companyes treballen a través de l’esport i que des del Club es vol transmetre a la societat. “Guanyar sempre està bé, però la derrota ens fa créixer com a equip. Tot i que jugar és més que guanyar o perdre, si no gaudir del partit”, opina el Dani que assegura que d’aquesta experiència vol créixer com a persona i aconseguir noves metes ja que com bé diu: “M’agrada autosuperar-me”.

L’equip Fundació Barça Genuine està format per persones amb Diversitat Intel·lectual i del Desenvolupament (DID) i participa en la Lliga Genuine Santander. Una lliga que pretén promoure la inclusió i integració de les persones amb DID a l’esport.

Projectes com aquests demostren la vàlua de les persones amb discapacitat i ens apropen al futur que volen, un futur on totes les persones tinguem les mateixes oportunitats i drets.