Fem que el món sigui més fàcil d’entendre

La Fundació BDN Capaç i l’Associació ViuTEA posem en marxa el projecte “Senyalitzem la nostra ciutat Badalona” per afavorir l’accessibilitat cognitiva.

Es tracta d’un programa que té com a objectiu principal adaptar i fer més fàcil d’entendre els diferents espais i serveis comunitaris per a persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) i discapacitat intel·lectual. A més, pretén conscienciar a la ciutadania sobre la importància de garantir l’accessibilitat cognitiva.

Aquest projecte neix de la necessitat que tenen moltes persones per accedir als entorns i recursos de la comunitat tenint en compte les dificultats que poden tenir respecte a comprensió social i comunicació.

El Centre Ocupacional Cointegra de la Fundació BDN Capaç i l’Associació ViuTEA fan una proposta de recomanacions i orientació en els espais comunitaris, com per exemple en equipaments, comerços, serveis de salut…, per tal de facilitar un entorn més amable i donar resposta a les necessitats de les persones. Les dues entitats s’encarreguen del disseny de suports visuals a través de la metodologia de lectura fàcil basada en pictogrames del sistema d’ARASAAC per facilitar l’anticipació i la comprensió.

L’accessibilitat és un dret universal que permet que els llocs, els edificis i la informació siguin comprensibles per a tothom. Eliminant barreres i garantint l’accés es potencia la vida quotidiana, l’autonomia i la participació en igualtat d’oportunitats de totes les persones.

 

Boletín de noticias

    (*) Campos obligatorios

    ¿Quieres estar informado?

    Boletín
    de noticias

    ¡Inscríbete y no te pierdas ninguna novedad!