Qui som

Som una fundació que acompanya a persones amb discapacitat intel·lectual en la construcció dels seus projectes vitals vetllant per la seva qualitat de vida.

Actualment, donem servei a 683 persones i a les seves famílies amb el suport de més de 80 professionals.

Doble objectiu

Vetllar pel benestar de les persones amb discapacitat i/o trastorn de salut mental

Afavorir la inserció laboral de les persones amb discapacitat i en risc d’exclusió social

Missió

Vetllem per la inclusió i la igualtat d’oportunitats de les persones amb discapacitat intel·lectual com a ciutadans i ciutadanes de ple dret.

Treballem des del reconeixement individual de la persona, garantint els suports necessaris en el camí cap a la millora de la seva Qualitat de Vida, així com la de les seves respectives famílies, en la defensa dels seus drets i promoció de la ciutadania, contribuint a construir un món inclusiu, solidari i just.

Què fem

Promovem la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual potenciant al màxim les capacitats de cada persona per assolir les seves fites.

En paral·lel, assessorem i donem suport a empreses amb valors que apostin per la diversidad i la inclusió com una eina factible, rendible i favorable per la seva organització.

Els serveis de BDN Capaç

Treballem capacitats

Els serveis que oferim estan adaptats a les necessitats de cada persona.

Caltor (CET)

Caltor és el Centre Especial de Treball. Oferim una feina estable i remunerada a persones amb discapacitat intel·lectual perquè assoleixin els hàbits i les aptituds laborals necessàries per integrar-se en l’empresa ordinària.

Ens adaptem a les necessitats del nostre client i dels nostres professionals.

Cointegra (CO)

El Centre Ocupacional Cointegra acompanya a les persones cap a la realització dels seus projectes de vida, partint dels seus interessos i capacitats, atenent a les seves necessitats i demandes així com facilitant els suports necessaris per afavorir la millora de la seva qualitat de vida de forma integral.

  • Servei Ocupacional:
SOI

El Servei Ocupacional d’Inserció és un servei de transició per adquirir hàbits i capacitats i competències professionals amb l’objectiu d’afavorir el procés d’inclusió laboral i potenciar l’autonomia i benestar de les persones.

STO

El Servei de Terapia Ocupacional  pretén potenciar les àrees de qualitat de vida per poder gaudir d’una vida plena en l’etapa adulta  i acompanyar a la persona en la cosecució i realització del seu projecte de vida.

USEAC

L’Unitat de Suport a l’Envelliment és un Servei de suport a l’envelliment en les seves diferents etapes procurant per la projecció i realització de la persona en el seu procés vital.

  • Servei Prelaboral:
Servei Prelaboral (SPL)

SIF, Suport a la Inserció i a la Formació

Treballem oferint formació inclusiva i suport especialitzat per afavorir i mantenir la inserció laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual i/o malaltia mental. 

BDN Capaç realitza els següents programes per fomentar la inclusió laboral:

Formació

Pots formar-te en aquests cursos:

> Més informació

Inserció

Tenim aquests programes que et poden ajudar a trobar feina:

> Més informació

Projectes comunitaris

Comunalitat BDN Sud, un projecte d’ajuda mútua, economia de proximitat, teixit veïnal i associatiu en el territori de Badalona:

> Més informació

Valors

Els valors humans que orienten els nostres objectius:

INCLUSIÓ

Participació
activa

Transparència

COHERÈNCIA

Millora continua

Sostenibilitat

COMPROMÍS

Trajectòria

A Badalona Capaç treballem, vetllem i lluitem per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual.
Des de 1997 oferim serveis adaptats i posant en el centre a les persones per aconseguir la igualtat d’oportunitats en la inclusió laboral i social.

L’Ajuntament de Badalona crea la Fundació Badalona Treball pels Disminuïts amb el suport de la Generalitat de Catalunya. Neix per promoure la inclusió social i laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual a la nostra ciutat. 

La Fundació tenia una finalitat patrimonial i el seu espai va ser cedit a la cooperativa Coinre que donava servei i acompanyament a persones amb discapacitat i afavoria la seva ocupabilitat.

Amb la dissolució de la cooperativa i amb l’objectiu d’acollir i donar sortida als professionals i persones de Coinre, la Fundació amplia els seus serveis i crea el Centre Ocupacional Cointegra i el Centre Especial de Treball Caltor.  

S’adapten els estatuts i es permet el canvi de nom a l’actual: Badalona Capaç. Una denominació que estableix una relació més directa amb la raó de ser i la filosofia de l’entitat.

Es comença a configurar el futur del servei d’Inserció Laboral amb la gestió de diferents programes com l’Incorpora i posteriorment, el SIOAS. 

Es signa el conveni entre l’Ajuntament, l’Institut Català del Sòl (INCASÒL) i la Fundació Badalona Capaç per a la construcció del nou edifici on s’ubicaran les activitats del centre ocupacional i també de la Fundació. 

Amb un gran esforç i dedicació, Badalona Capaç treballa, vetlla i lluita per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual donant servei a més de 600 persones amb un equip de 77 professionals.

Un any excepcional i diferent, marcat per la Covid-19, la crisi sanitària i les seves incerteses. Malgrat els obstacles i les dificultats, vam continuar endavant, vam demostrar la nostra capacitat de superació i ens vam en sortir. 

Continuem creixent com a Fundació amb nous projectes i serveis. Engeguem el projecte comunitari on persones usuàries de Cointegra participem plenament en la vida en comunitat. Ampliem els nostres serveis externs que ens permeten crear nous llocs de treball. I per últim, finalitzem l’any amb un acord amb una nova promotora, la Fundació Salas per a la construcció del nou edifici de Badalona Capaç. 

L’acte que destaca aquest any ha estat la celebració del 25è aniversari de la Fundació Badalona Capaç. Amb tres cites rellevants: la festa de la Fundació, la I Jornada al voltant de la discapacitat i la campanya de sensibilització per reivindicar el 3 de Desembre (Dia Internacional de les persones amb discapacitat). A més, s’ha signat un conveni de col·laboració amb la Fundació Salas per a la construcció del nou centre. 

Al llarg del 2023 hem assolit fites que fomenten la inclusió social i laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual i/o trastorn de salut mental. Entre els projectes, destaca la inauguració del SIF (Suport a la Inserció i Formació) a Sant Adrià del Besòs. Significa una nova sede per a la Fundació i un nou centre a través del cual es brindaran oportunitats de futur.

Memòria
anual

Consulta les dades més significatives sobre l’activitat de la fundació a la nostra memòria anual.

Transparència

Amb l’objectiu de complir amb la Llei de transparència (Llei 19/2014) des de la Fundació Badalona Capaç fem públics els documents rellevants de la nostra entitat.

Contacte

Utilitza aquest formulari per posar-te en contacte amb nosaltres. T’escoltem!

    (*) Camps obligatoris